Op Reis met de Motor: Essentiële Uitrusting en Onmisbare Tips voor een geslaagde Motorvakantie.

 

Op reis met de motor? EKO Motorwear vertelt wat je best mee neemt op motorvakantie

 

Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of net begint aan je avontuur op twee wielen, een motorvakantie is altijd een opwindende ervaring. Of je nu kiest voor kronkelende bergwegen, uitgestrekte snelwegen of charmante dorpjes, een goed voorbereide reis is essentieel voor een zorgeloos motoravontuur. Hier zijn enkele praktische tips, download onderaan dit artikel een handige PDF checklist van essentiële items die je niet mag vergeten mee te nemen op motorreis.

 

Voor het Eerst op Motorvakantie?

Begin je avontuur met een motorreis in de nabije omgeving te plannen. Wanneer je voor het eerst op motorreis gaat, is het slim om je bestemming niet te ver van huis te kiezen. Mocht de ervaring niet naar wens zijn, heb je de flexibiliteit om snel weer naar huis thuis te keren. Bovendien biedt het een geruststellend gevoel om je eerste motorreis wat dichterbij in te plannen in geval van onvoorziene situaties.

Het mooie van motorrijden is dat er talloze aantrekkelijke bestemmingen binnen handbereik zijn. Luxemburg, de Vogezen of het Zwarte Woud, elk biedt prachtige routes om te verkennen. Zelfs landen als Zwitserland bevinden zich op slechts ongeveer acht uur rijden, waardoor je de mogelijkheid hebt om relatief snel de adembenemende landschappen van verder weg te ontdekken.

Ben je een beginnende motorrijder? Lees dan zeker ook het blogartikel: budgetvriendelijke motorkledij kopen doe je bij EKO Motorwear te Kontich.

 

Voor het eerst op Off-road vakantie? Hier vind je handige tips & tricks als je een off-road motoreis maakt.

Adventure en off-road tips van Bret Tkacs in een rev'it motorpak

 

Maak Gebruik van Bestaande Routes voor je Motorvakantie

Vergemakkelijk je planning en ontdek nieuwe plekken door een bestaande route te kiezen die al door anderen zijn verkend. Op het internet vind je talloze routes die reizigers hebben gedeeld na hun eigen avonturen op jouw gewenste bestemming. Deze routes brengen je vaak naar bijzondere plekken die je anders wellicht over het hoofd zou zien. Als je zelf op zoek wilt gaan naar interessante locaties, biedt social media een schat aan tips van locals of reizigers die er eerder zijn geweest. 

Of schaf je een TomTom 550 SE motor-GPS aan. De TomTom Rider 550 SE onderscheidt zich door geavanceerde navigatiemogelijkheden, zoals nauwkeurige routeplanning, real-time verkeersinformatie en handsfree bellen. Specifiek ontworpen voor motorrijders, biedt het apparaat extra functies zoals de bochtenrijmodus en gepersonaliseerde route-opties, waardoor het een essentiële metgezel is voor avontuurlijke ritten.

 

Ik Ga op Motorreis en Ik Neem Mee…

Wat neem ik allemaal van bagage mee op motorreis

 

Neem niet te veel bagage mee. Laat overbodige spullen thuis!

Vaak nemen mensen meer bagage mee dan nodig is. Maar wat heb je eigenlijk echt nodig? Je hoeft geen modeshow te lopen, vooral omdat je dagelijks toch al je motorpak draagt. Zorg ervoor dat je voldoende kleding bij je hebt voor het aantal dagen dat je weg bent. Als je langer op reis gaat, kun je altijd onderweg je kleding nog wassen.

 

Welke Motorkleding heb Ik Nodig Voor een Lange Motorreis?
 

Motorkleding en Bescherming

Voor het eerst op motovakantie? Veiligheid boven alles. Een van de eerste zaken om te overwegen bij het plannen van je motorreis is de juiste motorkleding en bescherming. EKO Motorwear biedt een uitgebreide selectie motorkleding en accessoires aan die comfort en veiligheid combineren:

  1. Motorhelm 
    Een motorhelm is niet zomaar een accessoire; het is de kern van jouw veiligheid op de weg. Investeer in een helm die voldoet aan veiligheidsnormen, comfortabel past, en jouw persoonlijke rijstijl weerspiegelt. Ben je benieuwd naar EKO’s top 10 motorhelmen? Kom het HIER te weten.
     
  2. Motorjas en motorbroek
    Het weer kan onvoorspelbaar zijn, vooral tijdens een lange reis. Zorg ervoor dat je kleding bij je hebt die geschikt is voor alle weersomstandigheden. Denk aan waterdichte kleding zoals een regenpak, thermische onderkleding of verwarmde onderkleding voor wanneer het kouder wordt en doorwaai motorkleding voor comfort tijdens lange warme ritten.
     
  3. Motorhandschoenen en motorlaarzen
    Bij motorrijden is een stevige grip niet alleen comfortabel, maar ook cruciaal voor veiligheid. Kies motorhandschoenen en motorlaarzen die goed passen, voldoen aan de veiligheidsnormen, en het klimaat. Investeer in kwaliteit voor een zorgeloze rit. Voorzie voor een motorreis minstens twee paar motorhandschoenen bv. een doorwaai motorhandschoen en een waterdichte motorhandschoen, zodat je makkelijk kunt wisselen in functie van het weer.
     
  4. Regenkleding
    Regen kan een onverwachte uitdaging zijn tijdens je motoravontuur, maar met de juiste regenkleding kun je de buien trotseren zonder je reisplezier te bederven. Blijf droog en comfortabel, zelfs als Moeder Natuur haar beste bui laat zien. Regenkleding kan ook dienen als extra isolatie mocht het op bepaalde momenten wat te fris worden op de motor. Kies voor een aparte regenjas en regenbroek of een regenpak in zijn geheel.
     
  5. Onderkleding
    Ga je op reis naar wat koudere oorden, voorzie dan een degelijk thermisch onderhemd en thermische legging. Voor een reis naar de warmte voorzie je dan weer best onderkleding die je lichaam koel en fris houdt en die transpiratievocht absorbeert. Tip: zowel het thermische ondergoed van Kwark als het ondergoed voor de zomer is licht in gewicht, snel uitwasbaar, en snel droog. Dit is zeker handig tijdens een motorreis. Je was je onderkleding ’s avonds uit, en je kan ze perfect ’s morgens terug aantrekken.

    Wist je dat de verkeerspolitie al jaar en dag fan is van het thermische ondergoed van Kwark. Benieuwd met welke motorkleding de Belgische politie rond rijdt? Lees het HIER.
     
  6. Rugbeschermer
    Een rugprotector is niet alleen een extra accessoire voor je motorjas; het is een cruciale laag van bescherming tijdens je motorreis. Het is onopvallend en zorgt voor extra bescherming van je ruggengraat tijdens onvoorziene situaties. Een rugbeschermer geeft ook extra steun aan de rug wat meer comfort geeft tijdens lange ritten op de motor. Investeer in veiligheid en geniet van een avontuur zonder zorgen, wetende dat jouw rug wordt beschermd op elke bocht van de weg.
     
  7. Reflecterende kleding
    Reflecterende kleding voegt niet alleen een vleugje stijl toe aan je motoroutfit, maar speelt ook een cruciale rol in je veiligheid op de weg. Kies voor kleding met geïntegreerde reflecterende elementen of een fluo hesje die voldoen aan de zichtbaarheidsnormen. Of het nu een reflecterend motorjas, motorbroekbroek, fluo gilet of zelfs motorhandschoenen zijn, deze kleding verhoogt je zichtbaarheid, vooral bij weinig licht. Rijd met vertrouwen doordat je goed zichtbaar bent tijdens al je motoravonturen.

 

Wil je wat meer informatie over onze motorkleding, lees dan zeker het blogartikel: Wat is de beste motorjas.

 

Welke Bagage Bevestigen Op de Motor Voor een Motorvakantie?

Welke bagage nodig op motorvakantie


Motorbagage en Uitrusting

Zorg er voor dat je bagage stevig vastzit. Heb je al je bagage ingepakt? Zorg er dan voor dat de zwaarste delen van je bagage het dichtst bij jou liggen om een betere balans te behouden. Bevestig het stevig achterop de motorfiets. Het is essentieel dat het niet kan verschuiven, zelfs niet enkele centimeters. Zelfs kleine verschuivingen kunnen leiden tot verminderde controle over je motor in bochten en een onstabiel gevoel. Als je gebruikmaakt van zijkoffers, verdeel dan het gewicht zo gelijkmatig mogelijk.

  1. Motorkoffers en topkoffers
    Efficiënte bagageopslag is cruciaal voor een comfortabele reis. Kies voor koffers die waterdicht zijn om je bezittingen te beschermen tegen onverwachte weersomstandigheden. Verdeel je bagage gelijkmatig om de stabiliteit van je motor te behouden.
     
  2. Tanktas
    Een tanktas is ideaal voor het opbergen van kleine, maar belangrijke items zoals je portemonnee, telefoon, zonnebril, en snacks. Houd deze tas binnen handbereik voor gemakkelijke toegang tot essentiële items tijdens je stops.
     
  3. Bagagerol
    Kies een bagagerol uit waterbestendig materiaal en stevige bevestigingsmechanismen. Met voldoende capaciteit voor kleding en benodigdheden biedt deze rol een ideale oplossing voor het meenemen van bagage. Wil je een zo duidelijk mogelijk overzicht van je bagage? Kies dan voor een bagagerol die je vult langs de lange zijde. Dit geeft je een betere toegang tot je spullen als je onderweg iets nodig hebt, en is ook makkelijker te dragen als je ergens gaat overnachten.
     
  4. Motorrugzak 
    Een motorrugzak is een extra draagbare opslag; Kies een rugzak met verstelbare banden en een stevig ontwerp, zelfs tijdens langere ritten. Met verschillende vakken voor al je benodigdheden biedt een motorrugzak de flexibiliteit die je nodig hebt. Compact, comfortabel en praktisch, een motorrugzak is de ideale metgezel voor avonturiers die alles bij de hand willen hebben tijdens hun reizen. Let wel op dat je het gewicht van je rugzak beperkt houdt en niet overdrijft. Overbelast je rug niet door onnodige balast mee te zeulen. Probeer alles wat zwaar is achteraan op je motor te vervoeren.
     
  5. Zadeltassen
    Een zadeltas is niet slechts een accessoire; het is een elegante oplossing voor extra opbergruimte tijdens langere motorritten. Kies zadeltassen die stevig en waterbestendig zijn, ideaal voor het veilig vervoeren van je spullen. Met een klassiek ontwerp dat perfect past bij de esthetiek van je motor, voegen zadeltassen niet alleen opbergruimte toe, maar ook een vleugje stijl aan je rijervaring. Rijd in stijl en met alles wat je nodig hebt binnen handbereik dankzij de praktische zadeltassen.
     
  6. Heup en beentas
    Een heuptas en beentas zijn de perfecte combinatie van compacte opbergruimte en bewegingsvrijheid tijdens het motorrijden. Kies een heuptas/beentas met verstelbare banden voor een comfortabele pasvorm en voldoende opbergruimte voor kleine essentials. Of je nu een korte rit maakt of een dagtocht onderneemt, deze tassen bieden een gemakkelijke toegang tot belangrijke items zonder afbreuk te doen aan je mobiliteit op de motor. Compact, functioneel en modieus, een heuptas of beentas voegt een vleugje praktische stijl toe aan je reisuitrusting.
     
  7. Bagagebinder
    Bagageriemen zijn de betrouwbaarste bevestigingsmiddelen die ervoor zorgen dat je bagage veilig en stevig op je motor blijft. Met verstelbare riemen voor verschillende belastingen bieden deze accessoires een flexibele oplossing voor het vastmaken van diverse bagage. Voorzie altijd een extra paar bagageriemen voor mocht je onderweg pech hebben met je bagage of toch onverwachte bagage moet vervoeren.

Conclusie: de juiste motorbagage, en de juiste motoruitrusting maken het verschil tussen een georganiseerde reis en een rommelige tocht. Bij EKO Motorwear vind je alles wat je nodig hebt.

 

Veiligheid en Comfort Op de Motor

Motor GPS TomTom, stippel je motorreis op voorhand uit.

Naast beschermende kleding en de juiste bagage is het belangrijk om te zorgen voor je algehele veiligheid en comfort tijdens de reis. Dit doe je door onderstaande artikelen zeker mee in te pakken.

  1. Navigatiesysteem
    Hoe plan ik mijn route en navigeer ik onderweg? Verlies nooit je weg met een betrouwbaar motor GPS. EKO Motorwear biedt geavanceerde navigatie-opties van TomTom voor motorrijders. Stippel je motorreis op voorhand uit met leuke tussenstops.
     
  2. Communicatiesysteem
    Blijf in contact met je medereizigers met een communicatiesysteem. Handig voor het delen van routeaanwijzingen, muziek te beluisteren of gewoon om onderweg te kletsen. Wat kan je allemaal met een motor communicatiestyeem? Dat lees je HIER. 
     
  3. GSM-houder
    Een GSM-houder is jouw navigatiehub tijdens elke motorrit. Kies een stevige houder die compatibel is met je smartphone en gemakkelijk te bevestigen is op je stuur. Met een betrouwbare GSM-houder heb je je navigatieapp of muziek binnen handbereik, waardoor je de weg kunt volgen zonder afleiding. Praktisch en veilig, een GSM-houder voegt gemak toe aan je motoravonturen zonder concessies te doen aan je veiligheid.
     
  4. EHBO-kit en bandenreparatieset 
    Eerste hulp bij kleine ongemakken. Ongeacht de lengte van je reis, een basis EHBO-kit kan van onschatbare waarde zijn. Voeg daarnaast persoonlijke medicatie toe, mocht je die nodig hebben. Hetzelfde voor een bandenreparatieset. Het is beter om voorbereid te zijn op mogelijke probleemjes onderweg.
     
  5. Motor airbag
    Een motorairbag is niet zomaar een extra laag; het is een geavanceerd stuk technologie dat een extra niveau van bescherming biedt tijdens het motorrijden. Deze innovatieve systemen reageren snel op onverwachte bewegingen en bieden extra bescherming aan vitale delen van je bovenlichaam. Investeer in jouw veiligheid met een motorairbag en rijd met vertrouwen, wetende dat je een extra laag bescherming hebt.

 

Onderhoud Voor de Motor

Controleer je motor voor je vertrek op motorvakantie

 

Onderhoudschecklist: Controleer je motor voor vertrek

Voorkom onaangename verrassingen onderweg door je motor grondig te controleren. Een grondige onderhoudscheck voor vertrek is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je motor in optimale staat verkeert voor je reis. Hier is een handige onderhoudschecklist om te volgen:

1. Banden 
Controleer de bandenspanning en zorg dat deze overeenkomt met de aanbevolen waarden. Inspecteer de banden op tekenen van slijtage, beschadigingen of vreemde voorwerpen.

2. Remmen 
Controleer de remvloeistofniveaus en vul indien nodig bij. Test de remmen op responsiviteit en controleer de dikte van de remblokken.

3. Verlichting 
Controleer alle verlichting, inclusief koplampen, remlichten, richtingaanwijzers en achterlichten. Vervang kapotte lampen en zorg dat de verlichting goed is afgesteld.

4. Vloeistoffen 
Controleer het oliepeil en vervang de olie indien nodig. Controleer het niveau van koelvloeistof en remvloeistof. Controleer de niveaus van andere vloeistoffen, zoals transmissieolie en stuurdemperolie.

5. Aandrijfsysteem 
Controleer de kettingspanning en smering (indien van toepassing). Inspecteer de aandrijfriem of cardanas op slijtage en spanning.

Door regelmatig deze onderhoudschecklist te volgen, vergroot je niet alleen de veiligheid tijdens je reis, maar verleng je ook de levensduur van je motorfiets. Een goed onderhouden motor is de sleutel tot een zorgeloze en plezierige reis.

Wist je dat je bij EKO Motorwear kwalitatieve motoronderdelen en motoraccessoires kan kopen?

 

Reiscomfort en Stijl

Naast veiligheid en functionaliteit wil je ook comfortabel en stijlvol reizen. Het draait niet alleen om de praktische aspecten van je reisuitrusting, maar ook om hoe je je voelt tijdens het reizen met de motor. Comfortabele motorkleding en motoraccessoires maken je reis niet alleen aangenamer, maar dragen ook bij aan het totale genot van de reis. Een comfortabele zithouding, ademende stoffen en goed passend motorpak zijn van essentieel belang voor lange ritten. Het is van belang dat je je vrij kunt bewegen. Zo creëer je een complete reiservaring die zowel plezierig als stijlvol is.

Zadelkussen
Geen zadelpijn meer. Comfortabel zitten voor langere ritten is de sleutel tot comfort tijdens langere motorritten. Kies een kussen met ergonomisch ontwerp en gelvulling om drukpunten te verminderen. Een zadelkussen biedt extra demping en comfort voor jouw zitervaring. Rijd comfortabel en verminder vermoeidheid met een zadelkussen.

Windscherm
Een windscherm is de oplossing tot een rustige en comfortabele rijervaring, vooral op hogere snelheden. Kies een windscherm dat past bij het ontwerp van je motor en de gewenste bescherming biedt tegen de wind en weersinvloeden. Met verstelbare opties kun je de luchtstroom naar wens regelen. 

Oorprotectie 
Oorprotectie is een noodzakelijk schild tegen windruis en luide omgevingsgeluiden. Kies oorpluggen of oordoppen die speciaal zijn ontworpen voor motorrijders. Deze beschermingsmiddelen verminderen schadelijke geluidsniveaus, waardoor je gehoor wordt beschermd tijdens langere ritten. Geniet van een stille en comfortabele rit, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor de gezondheid van je oren. Oorprotectie is een kleine investering met een grote impact op jouw rijplezier.

Buff 
Kies een buff of nekkraag die goed past en ondersteuning biedt aan je nek. Een nekkraag vermindert de belasting op je nekspieren, houdt wind tegen en verbetert je algehele rijcomfort. Investeer in jouw welzijn met een nekkraag die de druk verlicht en zorgt voor een ontspannen rijervaring.

Koelgilet 
ga je op reis naar warme oorden dan is het aan te raden om een verkoelende gilet te dragen onder je motorjas. Een koelgilet biedt verkoeling op hete dagen en verminderen de impact van hitte op je lichaam

 

Zacht zadelkussen voor op de motor om comfortabel en zonder zadelpijn te rijden

Motor windscherm om uit de wind te zitten bij het motorrijden

Motor Buff of kraag om gespaard te blijven van insecten en wind tijdens het motorrijden

Verkoelende vest om comfortabel en lekker fris te blijven rijden met de motor

Moto olie, altijd handig om bij te hebben tijdens je motortrip

 

Bandenreparatiekit, eerste hulp bij kleine ongevallen met de motor.

Bescherm je gehoor tijdens het motorrijden met goede oordoppen van Alpine

 

 

 

 

 

Neem Gereedschap en Olie Mee Voor Onderweg

Bereid je goed voor op de reis en neem essentiële items mee: gereedschap en olie. Of je nu een onverwachte reparatie moet uitvoeren of simpelweg wat onderhoud wilt plegen, deze voorzorgsmaatregelen kunnen je helpen soepel onderweg te blijven. Klein gereedschap en reserveolie kunnen het verschil maken tussen een kleine hindernis en een onvergetelijke reis.

De meeste motorfietsen hebben standaard gereedschap onder het zadel, wat al behoorlijk van pas kan komen. Het is verstandig om vooraf te controleren welke sleutel- of doppengroottes je allemaal nodig hebt om kwetsbare onderdelen los te kunnen maken, zoals de benzinepomp of spanningsregelaar.

 

Wegenhulp en Reisverzekering

Wanneer je op motorvakantie gaat, is het slim om zekerheid in te bouwen met wegenhulp en een reisverzekering. Een wegenhulpservice biedt geruststelling bij pech onderweg, terwijl een reisverzekering je dekking geeft tegen onvoorziene gebeurtenissen. Controleer voordat je vertrekt of alles in orde is, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan je motorverzekering, reisverzekering, wegenhulpservice, eventuele vignetten, enzovoort. Zo kun je met een gerust hart de weg op en genieten van je avontuur op twee wielen.

 

Waar Slapen en/of Kamperen Als je Reist Met de Moto

Waar logeren als je met de motor op reis gaat

Of je nu de voorkeur geeft aan comfortabele hotels of de vrijheid van een tent, er zijn talloze mogelijkheden om je rustpunt te vinden tijdens je motoravontuur. Kies de stijl die bij je past en maak van je reis een onvergetelijke ervaring.

Om je reis betaalbaar te houden, is kamperen onderweg een voordelige keuze. Dit is aanzienlijk goedkoper dan overnachten in een hotel of hostel. In bepaalde landen zijn de overnachtingen duurder zoals in Noorwegen bijvoorbeeld. Een pluspunt van Noorwegen is echter dat wildkamperen is toegestaan. Wat in de zomer wel is voor onvergetelijke momenten kan zorgen.

Als je toch naar deze landen wilt, overweeg dan om je eigen kooktoestel mee te nemen en je eigen maaltijden te bereiden. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van je kosten. Moderne kooktoestellen zijn tegenwoordig zeer compact verkrijgbaar, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn op je avontuurlijke reis.

Goedkope Bestemmingen

Er zijn prachtige plaatsen in Oost-Europa of op de Balkan die zeer betaalbaar zijn. Bovendien zijn deze regio's nog niet overlopen door toeristen, maar ze herbergen een schitterende natuurlijke pracht. Door de toeristische plekken onderweg te vermijden, kun je ook nog eens aanzienlijk besparen op je reiskosten.

Reizen Buiten het Hoogseizoen

Als je de kans hebt om buiten het hoogseizoen te reizen, is dat absoluut een aanrader. Niet alleen is het verkeer op de weg rustiger, ook de toeristische hotspots die je wilt verkennen zijn minder druk. Bovendien zijn de prijzen buiten het hoogseizoen aanzienlijk vriendelijker voor je portemonnee. Dus waarom niet nog een paar extra dagen aan je eerste motorvakantie toevoegen?

Groepsreizen Met de Motor

Laat je meeslepen door de grenzeloze vrijheid van groepsreizen met de motor, een betoverende ontdekkingsreis naar verrassend betaalbare bestemmingen. Sluit je aan bij een gemeenschap van gelijkgestemde avonturiers en verken samen de betovering van goedkope landen, waar de opwinding van het avontuur hand in hand gaat met financiële verstandigheid. Laat je tent opslaan onder een fonkelende sterrenhemel, deel verhalen en lach samen rond het kampvuur, waardoor de band met je medereizigers sterker wordt en de herinneringen nog levendiger.

Kies voor de charme van kamperen, waar de connectie met de natuur een ongekende dimensie aan je reis toevoegt. Word wakker met de geluiden van de natuur en ervaar de vrijheid van de open weg in alle intimiteit. Opteer voor reizen buiten het hoogseizoen en omarm de sereniteit van rustige wegen, waardoor je de schoonheid van schilderachtige plekjes kunt absorberen zonder de belemmering van drukte en haast.

Een groepsreis met de motor vormt niet alleen een middel tot gezelligheid, maar ook een slimme investering in kostenbesparing. De gedeelde lasten en collectieve ervaringen maken niet alleen het avontuur betaalbaarder, maar ook onvergetelijk. Verrijk je leven met deze unieke combinatie van gezelschap, financiële slimheid en blijvende indrukken, en ontdek hoe een groepsreis met de motor een waarlijk epische reiservaring kan zijn.

De groepsreizen van Horizon Motorreizen en MTR Motorreizen kunnen wij bij EKO ten zeerste aanraden.

 

Extra Tips Voor een Geslaagde Motorvakantie:

  • Zorg ervoor dat je op tijd tankt. Wacht niet tot het laatste moment want ik het buitenland kan een volgend tankstation ver weg zijn.
  • Boek op tijd je accommodatie. Na een lange rit heb je geen zin meer om een gezellige slaapplaats te zoeken.
  • Neem voldoende rust. Zo’n lange trip kan best wel vermoeiend zijn, dus neem regelmatig een pauze. Stop eens op een mooie locatie om op adem te komen, iets te drinken en je lichaam terug wat los te maken.
  • Pas je rijstijl aan en wees alert. Houd rekening met veranderende verkeersomstandigheden, snelheidslimieten en verkeersregels naargelang de landen die je doorkruist en pas je rijstijl aan.


Ontspan en Ervaar

Voor je eerste reis kun je wellicht wat spanning voelen. Hoe zal alles onderweg verlopen? Heb ik alles wat ik nodig heb? En kan ik alle plekken bezoeken die ik graag wil zien? Laat het los. Zadel je motor op en begin met rijden. Laat je betoveren door de omgeving, geniet van de ontmoetingen die je hebt. Laat de ervaring van je eerste motorvakantie tot je doordringen. Eventuele aanpassingen voor je volgende reis kun je altijd overwegen wanneer je weer thuis bent.

Conclusie: Een succesvolle motorreis vereist enige voorbereiding en de juiste uitrusting. Door aandacht te besteden aan veiligheid, onderhoud, navigatie, gezondheid, bagage, kleding, gereedschap en essentiële items, kun je met een gerust hart de open weg op gaan. Een goede voorbereiding is dus de sleutel tot een geslaagde motorreis. Breng nog een bezoek aan EKO Motorwear te Kontich voor je vertrekt op avontuur. Met het uitgebreide gamma aan materiaal, de jarenlange ervaring om motorrijders te voorzien van de juiste motorkleding voor reizen naar alle uithoeken van de wereld zijn wij de ideale laatste stopplaats voor een geslaagde motorvakantie.

 

CHECKLIST VOOR EEN GESLAAGDE MOTORVAKANTIE

Klik op onderstaande knop, en druk onze PDF checklist voor motorvakanties af. Zo ben je zeker goed voorbereid op een comfortabele en plezierige motorreis. 

Veel plezier op de weg!

 

 

 


Comments

Place a reaction

avatar image

Published on
26/01/2024