Enkele tips om de beste motorjeans te kopen

Motorjeansbroek voor heren en dames te koop bij EKO Motorwear

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker: de motorjeans. Deze motorbroeken lijken op een alledaagse jeans, maar zijn speciaal ontworpen om met de motor te rijden.

Met behulp van nieuwe materialen en productietechnieken worden deze motorjeans continu vernieuwd en verbeterd. Door dit alles wordt het draagcomfort steeds aangenamer en de beschermde waarde steeds groter.

Maar is zo’n motorjeansbroek echt veilig en hoe kies je voor jou de beste motorjeans? In deze blog geven we enkele tips waar je best rekening mee kan houden als je een motorjeansbroek wilt kopen.

 

Is een motorjeans veilig?

Een gewone jeansbroek biedt totaal geen bescherming wanneer je valt met de motor. Ze scheurt onmiddellijk open wanneer je de grond raakt. We besparen je de details, maar vallen met de motor zonder beschermende kledij is zeker geen pretje. Om nog maar te zwijgen over de zware verwondingen die je kan oplopen.

Een veilige motorjeans wordt gemaakt uit een combinatie van denim gemengd met Cordura, Kevlar, Armalith, Dyneema, … allemaal schuurvaste en hittebestendige materialen. Materialen die dus niet gebruikt worden bij een gewone jeansbroek.

De prijs van een motorjeans wordt in grote mate bepaald door de hoeveelheid schuurvaste materie zoals Kelvar, Armalith of Dyneeme die in de broek verwerkt zit. Dit zijn allemaal zeer hoogwaardige en kostbare materialen die uiteindelijk de veiligheid bepalen maar ook de finale kostprijs van een veilige motorjeans. Hoe meer van dit materiaal verwerkt zit in de broek hoe duurder ze wordt, maar hoe meer bescherming ze je zal bieden tijdens een ongeval.

De betere motorjeansbroeken zijn ook voorzien van CE gekeurde knieprotectoren en heupprotectoren. Geen paniek! Knie en heupprotectoren zijn apart te verkrijgbaar bij EKO.

 

Wist je dat Dupont Kevlar gebuikt wordt om kogelvrije vesten te maken? Geweldig toch !       

 

Jeansbroek voor op de motor mannen

skinny jeansbroek voor op de motor vrouwen

Jeansbroek voor op de motor veilig

                                                                                     

Helaas zijn er vele fabrikanten en merken die het niet erg nauw nemen met de feitelijke bescherming. Hierdoor krijgt de gebruiker een vals gevoel van veiligheid. Al te vaak wordt de naam Kevlar jeans gebruikt als verzamelnaam voor alle motorjeansbroeken, dit is echter misleidend. De slijtvastheid van een motorjeans wordt aangegeven met een keurindicatie van A tot AAA+. A geeft het minste bescherming en AAA+ biedt de meeste bescherming tijdens het vallen. Let dus zeker op het keuringslabel als je een motorjeansbroek wilt kopen.

Wij bij EKO Motorwear laten continu broeken, materialen en nieuwe stoffen testen zodat we uiteindelijk de echte eigenschappen en karakteristieken kennen van de producten die we aanbieden aan onze klanten.

Om deze reden is het belangrijk u professioneel te laten adviseren bij de aankoop van een motorjeans.

 

Welke maat en pasvorm kies ik in een motorjeansbroek?

Naast de bescherming, is ook de pasvorm en de stijl van de motorjeans een belangrijke factor. Je wilt er toch wel hip en trendy uitzien op je motor!

Eko heeft een zeer uitgebreide collectie aan denim broeken zowel voor dames als heren. Elegante, casual of stoerdere jeansbroeken in verschillende kleuren voor iedere motorliefhebber hebben we wel een geschikt model.

Je hebt verschillende soorten pasvormen zoals een loose fit, de slim fit en de skinny motorjeansbroeken. De ene motorjeans is voorzien van veel stretch waar de andere jeansbroek gemaakt is met minder of geen stretch.

Bij EKO hebben we motorjeansbroeken van hele kleine tot extreem grote maten op voorraad.
Lees er alles over in onze blog: motorrijden met een maatje meer.

 

Motorkleding herstellen of verstellen? Dat kan zeker!

Wij bieden de service aan om jouw motorjeans of andere motorkleding aan te passen naar jouw specifieke wensen en noden. Heb je iets meer of minder ruimte nodig is de taille, of moet de broek wat langer of korter gemaakt worden? Dan passen wij dit met de nodige zorg aan. Lees hier alles over onze eigen hersteldienst.

 

Mag je een motorjeansbroek wassen?

Zo’n motorjeans is enorm handig en je kan het gewoon wassen in de wasmachine. Er zijn wel enkele dingen waar je best even rekening mee houdt. Haal zeker de protectiestukken op knie en heup uit de broek alvorens je ze in de wasmachine stopt.

Was de motorjeans best binnenstebuiten om de kleur zo lang mogelijk te behouden.

Gebruik geen wasverzachter en was op een koud programma. Om jouw motorjeans te drogen, hang je deze het beste te drogen op een wasrek en stop hem niet in de droogkast.


Comments

Place a reaction

avatar image

Published on
03/05/2022