EKO Motorwear, dé referentie voor motorkledij!

Grootste motorkledingwinkel in Antwerpen

Wanneer je net begint met motorrijden, zijn er een heleboel zaken waar je rekening mee moet houden. De allereerste stap is natuurlijk een motor kopen en je verzekering en inschrijving in orde brengen. Maar je moet je natuurlijk ook gepast aankleden voor je gaat rondrijden. Voor goedkope en veilige motorkleding ben je bij ons aan het juiste adres.

Ben je nog niet helemaal op de hoogte van de wettelijke bepalingen in België rond motorkleding dragen op de motor? Lees dan zeker onze blog hierover: Is motorkleding dragen verplicht in België?

 

Welke motorkleding en toebehoren moet ik aanschaffen als een beginnende motorrijder?

  • Een motorhelm, best niet tweedehands
  • Een motorjas, met protectoren op schouders en ellebogen
  • Een motorbroek, met protectoren op de knieën en/of heup
  • Een paar motorhandschoenen, al dan niet waterdicht
  • Een paar motorschoenen die ook je enkels beschermen
  • Een buff of helmmuts, altijd handig in de zomer en winter
  • Enkele accessoires voor de motor, zoals bv. motorbagage

EKO helpt jou graag verder aan het perfecte starterspakket veilige en verplichte motorkleding. Wij luisteren naar jouw wensen en houden rekening met ieders budget.

 

Welke motorhelm moet ik kopen?

Bij het kiezen van een motorhelm zijn er 3 verschillende types van helm waar men kan uit kiezen: een open helm, een volledig gesloten motorhelm of een gesloten helm die je kan openklikken.

=> Een open motorhelm, ook wel jethelm genoemd, is open aan de kin en al dan niet voorzien van een vizier ter bescherming van het gelaat. Dit type helm is fijn dragen in de zomer. Ideaal voor tour-, chopper- en scooterrijders.

=> Een gesloten helm of ook wel integraalhelm genoemd, kan je dragen op elk soort motor.

=> Een systeemhelm die je open kan klikken, is heel fijn in de zomer omdat je de helm kan open zetten wanneer het warm is, maar je toch de veiligheid hebt van een gesloten helm als je hem dicht draagt. Dit soort motorhelm is minder geschikt voor sportieve motorrijders.

 

Budgetvriendelijke motorhelmen

Zodra je de keuze hebt gemaakt welke type motorhelm je wilt kopen, kan je in ons enorme assortiment verschillende merken en modellen komen passen en dit met de professionele hulp van onze medewerkers. Met een helmenwand van meer dan 65 meter lang is er aan helmkeuze bij EKO zeker geen gebrek.

Motorhelm passen en kopen

Wij sommen vast enkele instaphelmen op, die je de volledige bescherming bieden en toch budgetvriendelijk zijn voor een startende motorrijder.

Kies je voor een jethelm, pothelm of open helm? Dan zijn deze motorhelmen zeker en vast de moeite waard om te bekijken.

- SMK Streem  € 59
- SMK Jet  € 79
- Helmo Milano Puro € 99
- HJC I30 € 149
- Scorpion Belfast € 169
- Nolan N21 Classic € 149

 

Opteer je voor een volledig gesloten integraalhelm? Dan zijn deze motorhelmen misschien wel iets voor jou. Deze helmen zijn uitgerust met een uitschuifbaar zonnescherm en een pinlock tegen het aandampen.

HJC I70  € 199
Scorpion EXO 520 € 199
Airoh spark € 189,95

 

Toch maar liever een systeemhelm die je makkelijk kan open klikken? Dan zijn onderstaande helmen voorzien van een geintegreerd zonnescherm de moeite waard.

SMK Gullwing  € 109
HJC I90 € 205

 

Geen zonnescherm of pinlock nodig op je motorhelm? Neem dan eens een kijkje naar deze motorhelmen.

Scorpion EXO 390 € 109
HJC CS-15 € 99
SMK Retro  € 119

 

Het volledige aanbod motorhelmen vind je hier.

Vraag je je soms af of je je motorhelm nog steeds mag gebruiken na een val of ongeval? Lees er alles over in onze blog!

 

Een starterspakket motorjas en motorbroek kopen

Bij het starten met motorrijden is het belangrijk je outfit af te stemmen op je behoefte en het type van motor.

Doe je dit graag zo budgetvriendelijk mogelijk dan beidt EKO’s huismerk G&F een mooie waaier aan veilige en trendy textiele motorjassen en broeken aan bodemprijzen. Binnen het G&F gamma is er tevens een zeer uitgebreide keuze aan extra grote en kleine maten.

Voor net geen  350 biedt G&F een waterdichte motorbroek (Stone 2 ) EN waterdichte textiele motorjas (Devil 2 of Minerva 2 Lady) aan.
Deze motorkleding beschikt over een uitneembare thermo binnenvoering om bij warmere dagen de kledij lichter te maken. Met deze outfit kan je het hele jaar door veilig blijven doorrijden.

Verkies je voor de zomer een ultradunne geperforeerde motorjas, deze zomerjassen bieden wij al aan vanaf € 129,99.

Wens je te starten met een sportief lederen motorpak dan ligt het budget hoger. EKO heeft steeds prijsgunstige lederen motorjassen, motorbroeken en lederen motorpakken op voorraad om zo de beginnende sportieve motorrijder budgetvriendelijk mee op weg te helpen.

De nieuwste trend de laatste jaren is het dragen van een trendy motorjeans in combinatie met een casual motorjas. Een goede motorjeans zorgt voor comfort en bescherming op de motor door de slijtvaste stof waaruit deze gemaakt is. Je hebt al een veilige motorjeans vanaf € 169,00 .
Een motorjeans draagt zeer aangenaam bij goed weer. Je stapt van je motor af en niemand die ziet dat jij motorkleding draagt. Bij regenweer is het wel aan te raden een regenbroek te voorzien om over de jeans te trekken om droog te blijven.

 

motorkleding en jeansbroeken voor op de motor, groot assortiment te koop bij EKO

Hieronder enkele leuke combinaties. Neem zeker eens een kijkje naar onderstaande motorvesten en motorbroeken. Misschien zit er iets tussen wat je kan bekoren:

  • De Shade H20 en Shade H20 Lady motorjas van Rev’it in combinatie met een motorjeans zoals de Detroit 2 of Victoria 2 van Rev’it. Zo heb je voor ongeveer  410 een stijlvolle, comfortabele en vooral veilige motoroutfit. 
  • Van Segura heb je de casual motorjas Natcho en Natcho Lady, die in combinatie met eender welke motorjeans een mooi geheel vormt. Dit geheel kost je gemiddeld rond de  450 , afhankelijk welke motorjeans je kiest.

Motorpakken met een sportieve look:

  • De Sprint H20 motorjas van Rev’it, die beschikbaar is voor dames en heren, is een mooie sportieve motorjas. Deze kan gecombineerd worden met een textiele motorbroek zoals de Factor 4 van Rev’it. Dit motorpak heb je voor iets meer dan  380 .
  • Van Rev’it heb je ook de Apex H2O motorjas, voor zowel mannen als vrouwen, die opnieuw gecombineerd kan worden met de Factor 4 motorbroek. Samen koop je dit voor  450 .

 

Welke motorhandschoenen kopen?

Motorkleding en motorhandschoenen verplicht op de motor

Een paar motorhandschoenen zijn onmisbaar maar ook verplicht op de motor. Ze zorgen niet alleen voor je veiligheid, maar op koudere dagen zorgen ze ook voor warme en droge handen.

In de zomer draag je best een lichtere zomerhandschoen, op hele warme dagen eventueel een geperforeerde handschoen zodat de wind volledig door de handschoen kan waaien.

In de winter daarentegen draag je beter een warme, thermische en waterdichte motorhandschoen.
Ook dit is voor iedere motorrijder weer anders. Sommige motorrijders dragen het hele jaar door hun zomerhandschoenen. Andere motards schaffen 2 paar handschoenen aan, een voor in de zomer en een voor de winter.

Enkele van onze budgetvriendelijke winterhandschoenen:

  • Victory 2 GTX van Racer. Deze motorhandschoenen hebben een thermische voering en een volledig Gore-Tex waterdicht membraan. Een betere vorm van waterdichtheid is er niet! En dit voor slechts  79,95 Wist je dat Gore-Tex je een garantie geeft op de waterdichtheid van 2 jaar?
  • Hydra 2 H2O en de Hydra 2 H2O Lady van Rev’it zijn een echte aanrader. Een volledig waterdichte handschoen met een lekker warme voering, voor de prijs van  89,99 .

Enkele van onze budgetvriendelijke (doorwaai) zomerhandschoenen:

 

Veilige, betaalbare motorschoenen kopen?

Ook heel belangrijk op de motor zijn degelijke motorschoenen of motorlaarzen. Of je nu enkel in de zomer rijdt of het hele jaar door, een goede bescherming van de voet en enkels is broodnodig. Bij EKO vind je kwalitatieve en veilige motorschoenen aan lage prijzen.

Motorschoenen en motorlaarzen kopen

Casual motorschoen of sneakerschoen speciaal voor op de motor:

  • De Pacer motorschoen van Rev'it voor zowel mannen als vrouwen. Deze motorschoen biedt een hoge bescherming, maar het ziet er uit als een alledaagse schoen. Je vindt ze bij EKO voor  159,99.
  • De Voyager GTX van Gaerne, een motorschoen met een Gore-Tex waterdicht membraan, de hoogste vorm van waterdichtheid. Deze motorschoenen zijn er in verschillende kleuren, voor zowel mannen als vrouwen, voor  199,99.

Sportieve motorschoen:

  • De Sektor motorschoen van Alpinestars. Deze motorschoen heeft een sportieve uitstraling, maar geeft je wel het gemak van een simpele motorschoen. Deze motorschoen heeft verschillende uitvoeringen, zowel voor mannen als voor vrouwen, en is beschikbaar vanaf  109,95.
  • De G-Force H2O motorschoen van Rev’it, met een sportieve look, is beschikbaar voor  159,99 en deze is beschikbaar voor zowel dames als heren.

Klassieke touring motorlaars:

  • De Atlas 2 van Falco is een motorlaars met een waterdicht membraan, voor zowel mannen als vrouwen, voor  189.

 

Zijn er ook solden op motorkledij?

Tijdens de soldenperiode in januari en juni zijn er extra kortingen op tal van producten die kunnen oplopen tot wel 70%.
Hiernaast vind je het hele jaar door een selectie motorkledij aan outletprijzen.
Alle producten in aanbieding kan je terugvinden op onze SALE pagina op de webshop.

 

Een helmmuts, bagage, ceintuur, … extra motoraccessoires bij jouw motoroutfit!

Zodra jezelf van top tot teen aangekleed bent in de veiligste en praktische motorkleding, kun je je outfit gaan aanvullen met tal van accessores zoals een windkraag of helmmuts en een paar bretellen om je motorbroek beter op haar plaats te houden.

Je weet hier in België maar nooit wat voor weer je tegenkomt tijdens je rit. Een regenpak is dus zeker geen overbodige luxe. Ons aanbod regenkledij voor de motor vind je HIER.

Het kan zeer handig zijn om een kleine tanktas of zadeltas op de motor te kunnen zetten. Hierin kan je je sleutels, een flesje water of je portefeuille in kwijt en heb je dit alles snel binnen handbereik.

Een degelijk motorslot is niet onbelangrijk om je motor op verplaatsing veilig te stallen.

Gebruik je je GSM als GPS? Dan heb je ook een houder om je smartphone in te plaatsen nodig. Dit alles vind je bij EKO Motorwear te Kontich.

Wil jij een nieuw motorpak, een motorhelm of een paar motorlaarzen aankopen of wil je graag eerst wat informatie inwinnen? Breng dan gerust een bezoekje aan onze 3000m² motorkleding outlet te Kontich! Moeilijk te bereiken? Gelukkig hebben we ook een webshop!

Een professioneel team van medewerkers staat paraat om u te helpen in uw zoektocht naar de perfecte motoroutfit.


Comments

Place a reaction

avatar image

Published on
07/02/2022