Beste koelvest voor op de motor 2024!

 


Motorrijden met warm weer

Wat is het warm buiten. Zou jij wel wat verfrissing kunnen gebruiken op je motor, tijdens het sporten, fietsen of tijdens het wandelen? EKO Motorwear heeft DE oplossing. Koop dan een koelvest van Macna of Alpinestars.

Neem hier een kijkje naar de beste verkoelende vesten voor op de motor. Verkoelende motorvesten bestaan alweer een poosje en hebben zich volop bewezen tijdens de warme zomerdagen. Ze zorgen niet alleen voor extra comfort, maar ook de kans op hittestress, vermoeidheid en concentratieverlies wordt gereduceerd. De Cooling Vest Dry Evo van Macna is daar geen uitzondering op! Ook Alpinestars heeft zich verdiept in het ontwerpen van een koelvest. De verschillen tussen beide merken zijn wat kleine details, zo heeft Alpinestars een dop op de heup waar je het water ingiet, bij Macna zit het vulsysteem met een smalle opening in de nek. Bij de vest van Alpinestars loopt het water mee over de schouders, maar loopt het niet mee door aan de taille. Het vestje van Macna loopt dan weer door aan de taille en niet over de schouders. Verder zijn de twee vesten gelijkaardig.

De jas werkt door het vaporiseren van water. Dat wordt vooral veroorzaakt of geholpen door de lichaamswarmte en een luchtstroom. De Dry Cooling Evo vest in combinatie met een geventileerde motorjas is dus hoe dan ook een voordeel. De resultaten van deze gilet zijn verbluffend. De Dry Cooling Jacket koelt u tot een hele dag af. Geen zweet en een aangenaam gevoel. Je kan de jas dragen boven een dunne T-shirt of gewoon op de huid. Deze motorkoelvesten zijn unisex en kunnen gedragen worden door heren en dames.

 

Hoe werkt een motor koelvest?

 

 

Het vest wordt geactiveerd door 'm te vullen met 500 à 600ml (kraan)water. Daarna trek je de vest aan (het liefst in combinatie met een doorwaaijas, dit zorgt voor een maximaal verkoelend effect) om vervolgens te genieten van de broodnodige verkoeling tijdens warme zomerdagen! We raden aan om na het vullen ervoor te zorgen dat het water ook goed verspreid wordt. Dit doe je door hier en daar een beetje druk uit te oefenen op de gilet. Verder heeft het geen zin om méér dan 500-600 ml water in de jas te proberen doen voor een langer effect. Het vermindert gewoon de efficiëntie van het koelen. Zelfs wanneer het watervolume op zijn hoogste niveau staat, weegt de complete jas nooit meer dan één kilogram. Het dragen is absoluut niet hinderlijk.

Door de toepassing van een gepatenteerde technologie verdampt het beschikbare water gereguleerd. In tegenstelling tot conventionele vesten die soortgelijke koelingstechnieken toepassen, blijft dit vest droog zowel aan de binnen- als buitenzijde. En daarbij is de gebruiksduur vele malen groter dankzij de efficiënte regulatie van het verdampingsproces! Volledig gevuld heeft 'ie de capaciteit om één tot drie dagen te koelen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur waarin je rijdt. 

 

Hoe onderhoud je een koelvest van Macna en Alpinestars

Naast de hoge gebruiksduur heeft het ook een hoge levensduur. Het vest is wasbaar en ook na vele wasbeurten zorgt het vest voor verkoeling zonder nat te worden!
Het vest dient na gebruik opgehangen te worden zodat het vocht afgevoerd kan worden. Het is dus niet nodig om het overtollige water eruit te halen. Nadat de vest compleet droog is kan de vest pas opgeborgen worden. 

 

Voordelen van motor koelvesten

  • Gemaakt van Nylon Jersey en PU Ultra Fresh.
  • Mag gewassen worden in de wasmachine.
  • Antibacterieel, voorkomt nare geurtjes.
  • Vulopening zit op de rug (waterdichte rits) voor meer comfort.

 

Welke maat kies ik in een koelvest?

S/M                       hoogte 53 cm, breedte 49 cm
L/XL                      hoogte 55 cm, breedte 53 cm
2XL/3XL               hoogte 57 cm, breedte 58 cm
4Xl/5XL                hoogte 59 cm, breedte 63 cm

 

Het koelend effect is duidelijk voelbaar en de jas is meer dan zijn geld waard. Zowel de Dry Cooling Vest van Macna als van Alpinestars zijn verkrijgbaar bij EKO Motorwear in Kontich of koop ze makkelijk op onze website via deze link: https://www.eko-motorwear.com/nl/motorkledij/onderkledij/cat~koelvest/

 


Comments

Place a reaction

avatar image

Published on
01/06/2023