De warmste maanden van het jaar zijn weer aangebroken en met een klassieke motorbroek kan het dan, zeker als je al eens vaker stopt onderweg en ondanks de nieuwste ademende materialen, soms wel wat te warm en omslachtig worden. Als je dan weer een paar keer per dag snel moet vertrekken voor een relatief korte verplaatsing is de verleiding groot om je alledaagse jeans aan te houden en zo minder beschermd de baan op te gaan. Gelukkig zijn er ook veiligere alternatieven …

Jeansbroeken met een speciale beschermende voering voor op de motor zijn niet meteen iets nieuws, maar sinds de introductie van de eerste modellen is er al heel wat geëvolueerd. Het nieuwste gamma van Rev’it maakt het dezelfde ervaring als het uitkiezen van een alledaagse broek, met als enige verschil dat je met deze jeans op elk moment de motor kan opstappen, wetende dat je goed beschermd bent bij een onfortuinlijk voorval onderweg.

Door een combinatie van Cordura Denim, een jeansstof die slijtvaster is maar dezelfde look en feel heeft als gewone jeans, en Rev’it’s eigen PWR|Shield-voering beschermen deze jeans je zelfs langer bij een schuiver dan een lederen broek. Waar een gewone jeans na minder dan een halve seconde schuiven weg is en een lederen broek het iets meer dan 4 seconden uithoudt, duurt het met de Rev’it jeans met voering tot bijna 6 seconden eer je huid het mogelijk asfalt kan raken. Alle modellen hebben PWR|Shield-voering voorzien aan het achterwerk en de knieën.

De waterdichte modellen bestaan uit een speciale stretch jeansstof die toelaat om de broek van een waterafstotende Hydratex-laag te voorzien. Er zijn 4 soorten fit: regular (m/v), loose (m), slim (v) en tapered (smaller naar onderen toe – m) en de meeste modellen voorzien van een Coolmax laag die er voor zorgt dat zweet en snel afgevoerd wordt naar de buitenlaag van de stof zodat het steeds koel en comfortabel blijft.

De zogenaamde SeeSmart protectoren, welke al een paar jaar standaard meegeleverd worden met elke Rev’it jeans, zijn voor mij de grootste innovatie. In plaats van de gewoonlijke harde knieprotectoren die bij het afstappen vooraan je broek hangen te bengelen is SeeSmart een dunne, flexibele bescherming die zich volledig zet naar de vorm van je knie en toch de nodige bescherming geeft bij een impact. Er is ook plaats voorzien voor heupbeschermers uit hetzelfde materiaal die apart verkrijgbaar zijn.

Ik merk qua draagcomfort en look amper een verschil met m’n normale jeans. Als je dagdagelijks korte maar ook iets langere verplaatsingen doet met de motor is het in mijn ogen echt wel een aanwinst om, zonder een snelle wissel van outfit ter plaatse, op elke gelegenheid te kunnen arriveren en niet meteen als de motard in het gezelschap uit te steken. Puur persoonlijk: op evenementen moet ik vaak fotograferen terwijl iemand aan het spreken is en dan is het ook wel eens aangenaam om stil rond te kunnen bewegen en niet de aandacht te trekken met het geritsel van m’n touring-broek :).

Kortom, al is m’n Rev’it Sand onvervangbaar voor de langste motorritten en bij lagere temperaturen, tijdens de zomer is een motorjeans een zeer welkome aanvulling met tal van voordelen zonder te moeten inboeten aan bescherming. Wil je ook één toevoegen aan je uitrusting? Je kan het volledige gamma alvast even bekijken in de EKO webshop maar ga zeker ook eens langs in de winkel om, met het gewoonlijke vakkundige advies, jouw ideale model uit te kiezen.

Gil Plaquet (29) bracht als kind vele zomerzondagen door achterop de Intruder '92 van zijn vader. In 2010 nam hij grootvaders BMW R1100R '97 over en zette sindsdien als stevig wat kilometers op de teller. Als freelance fotograaf en IT support is zijn motorrad zijn dagelijks werkpaard.


Commentaires

Faire un commentaire

avatar image

Publié
24/05/2017
Auteur
Gil