Zoals ik in mijn verslag over mijn eerste grote rit naar het buitenland al schreef: goede kledij is goud waard. Als je pak al tijdens een korte maar krachtige Schotse regenbui stilaan maar zeker begint vol te lopen met koud regenwater, dan zie je snel in waarom sommige motorkledij goedkoper is dan andere.

Zolang alle bagage meekan, en met uitzondering van hardnekkige sneeuw- en vriesperiodes, rij ik het hele jaar door met de moto. Met die boodschap trok ik recent naar EKO Motorwear en kwam ik dankzij hun advies uit op een broek en vestuit de Sand reeks van Rev’It.

Rev’it’s derde incarnatie van de Sand heeft zoals de voorgangers 2 verwijderbare binnenvesten: 1 water- en winddichte laag en 1 extra-isolerende laag voor de allerkoudste dagen. Hierdoor is ze aanpasbaar voor elke rit en alle weeromstandigheden die ons kleine landje te bieden heeft: van de koude, regenachtige winterdagen tot de warmste zomerdagen.

Voor die laatste is het handig dat de buitenste laag uit ademend materiaal bestaat en dat de nodige ventilatiestroken voorzien zijn aan de bovenarmen en borstkas. De ritsen hiervoor zijn zo geplaatst dat deze makkelijk en snel te openen of sluiten zijn, bvb bij een korte stop aan een verkeerslicht. Ook bij de broek zijn deze voorzien.

Op de onderrug is een vak voorzien om de verwijderbare regenlaag in op te bergen. Zo kan je je, ook zonder rugzak of koffers, steeds aanpassen aan veranderingen in de weersomstandigheden. Zowel vest als broek hebben reflecterende strips voor extra zichtbaarheid.

Ik ben alvast een fan van het systeem dat Rev’it gebruikt voor de kraag van deze vest. Door het schuifmechanisme waar je de drukknop op sluit is hij, zelfs al rijdende, makkelijk en snel met één hand te verstellen. Door de vrij hoge kraag strakker aan te sluiten is je nek zo al vrij goed beschermd tegen de wind, ook al ben je misschien je Buff of andere sjaal vergeten.

Eens afgestapt is er een lus en haak-systeem voorzien om de kraag open te houden. De mouwen zijn op 3 verplaatsen verstelbaar met velcro, een schuifriem en een drukknop en ook in je zij kan je de vest met behulp van schuifriemen volledig naar wens afstellen.

Verstelbare elleboogbeschermers worden standaard meegeleverd en er is ook ruimte voorzien voor een rugbeschermer. Zoals bij de meeste gelijkaardige pakken kan je broek en vest achteraan aan elkaar ritsen. Daarboven kan je ook nog optionele bretellen vastritsen.

De vestzakken blijven door een combinatie van velcro en een drukknop steeds goed gesloten. De plaatsing helemaal vooraan is volgens mij van de meest comfortable die je kan hebben op de moto. Zo kan je je portefeuille en steeds groeiende smarthpone veilig opbergen zonder dat deze laatste in je ribben begint te porren zoals in sommige (strakkere) leren vesten. Ter hoogte van de drukknop loopt de rand van de zak een beetje naar boven toe, daardoor is er minder kans dat zaken per ongeluk uit je zak vallen.

Ook de broekzakken zijn vrij diep en hebben een opstaande rand om accidenteel verlies te vermijden. Een klein puntje van kritiek: hier is, vermoedelijk met vallen in het achterhoofd, geen drukknop gebruikt. Enkel nogal kleine velcro-stroken waar voor je de flap goed moet omplooien om zeker te zijn dat ze goed gesloten zijn. Ik kwam al een paar keer tijdens het rijden tot de constatatie dat deze nog open stonden of los waren gekomen.

De slide knop om de broek te sluiten is dan weer geniaal: ik koop nooit meer een broek met een gewone drukknop, welke altijd wel eens openspringen tijdens een rit. Ter hoogte van de knieën zijn ook hier verstelbare beschermers bijgeleverd.

Kort samengevat: de Rev’It Sand 3 broek en vest zijn voor mij het ideale pak. Het is daarom misschien niet de meest fashionable moto-kledij, al vind ik het er best goed uitzien, en je hebt het niet op 5 seconden aangetrokken. Maar voor zij die het stalen ros amper op stal zetten of eerder avontuurlijk zijn aangelegd lijkt het mij een aangewezen optie: duurzaam, veelzijdig en vooral veilig.

Je kan deze broek en vest bekijken in de EKO webshop of natuurlijk ook eens langsgaan om ze te passen in de vernieuwde showroom. Vraag ter plaatse zeker ook nog eens naar jouw advies op maat. Zo vind je gegarandeerd ook jouw ideale outfit.

Gil Plaquet (29) bracht als kind vele zomerzondagen door achterop de Intruder '92 van zijn vader. In 2010 nam hij grootvaders BMW R1100R '97 over en zette sindsdien als stevig wat kilometers op de teller. Als freelance fotograaf en IT support is zijn motorrad zijn dagelijks werkpaard.


Comments

Place a reaction

avatar image

Published on
05/04/2017
Author
Gil